Opgaveskrivning

Skal du skrive en større opgave, og har du svært ved at komme i gang? Har du bunker af noter og tekster omkring dig uden at kunne finde hoved eller hale i det hele? Har du en følelse af, at tiden løber fra dig, og sidder du altid lige før deadline og stresser over din opgave? 

Uanset om det er en større eller mindre opgave, du skal skrive, så er der hjælp at hente i Studieværkstedet. Her får du en god værktøjskasse, som du kan bruge nu og her og i fremtiden. Du lærer gode metoder og strategier at kende, og vi finder sammen ud af, hvor du har brug for nye måder at arbejde på. 

Formålet med et forløb i Studieværkstedet er, at du kommer godt igennem den opgave, du sidder med lige nu, men også at du er bedre rustet, næste gang du skal skrive en opgave. Du lærer at gå systematisk til værks, og vi arbejder målrettet med en større følelse af tilfredshed med dit endelige produkt. Vi arbejder også målrettet med at nedsætte stressniveauet og den tid, du bruger på din opgave. 
Succeskriteriet er, at du når i mål inden deadline uden at gå i stykker af stress og angst, og at du får et resultat, som du er helt tilfreds med. 

Et opgaveforløb i Studieværkstedet varer typisk 3 x 60 minutter. Vi tilrettelægger sammen forløbet, så det passer lige til dig. Forløbet kan tilpasses til både individuelle opgaver og gruppeopgaver. 

Præsentationer og fremlæggelser

Skal du lave en fremlæggelse eller en præsentation, og har du svært ved at komme i gang? Bliver du meget nervøs, når du skal fremlægge, og er du bange for, at det ikke er godt nok? Glemmer du, hvad du skal sige, og går der altid kludder i det, så du ikke kan formidle dit budskab på en stærk og struktureret måde? 

Uanset om det er en større eller mindre fremlæggelse, du skal lave, eller om det måske er en eksamen, så kan du få hjælp og vejledning i Studieværkstedet. Her har du mulighed for at arbejde med både planlægning, indhold og formidling af fagligt indhold. Sammen finder vi en god måde at fremlægge på, som passer til dig og din personlighed. Vi arbejder målrettet og struktureret med formidling af stoffet. Du får gode værktøjer med dig, som du kan bruge både nu og i fremtiden. Vi arbejder både med den visuelle del af din fremlæggelse og med dine egne noter og værktøjer til at holde fokus og holde planen, så du kan gennemføre din præsentation, som du har planlagt den. Vi arbejder også konkret med nervøsitet, stress og angst, hvis dette er en udfordring for dig.

Formålet med et præsentationsforløb i Studieværkstedet er, at du bliver i stand til at planlægge og gennemføre en fremlæggelse, SELVOM du er nervøs eller bange. Succeskriteriet er, at du bliver lidt mere sikker på dig selv, for hver gang du fremlægger, og at du kan holde fokus og formidle dit stof på en sikker og tydelig måde, så du bliver tilfreds med resultatet. 

Et præsentationsforløb i Studieværkstedet varer typisk 3 x 60 minutter. Vi tilrettelægger sammen forløbet, så det passer lige til dig. Forløbet kan tilpasses til både individuelle fremlæggelser og gruppefremlæggelser. 

Hvem kan få hjælp?

I studieværkstedet er der hjælp at hente til dig, der skal skrive opgave eller lave en fremlæggelse.
Et forløb er til dig, der går i udskolingen i grundskolen (fra 6. klasse), eller til dig, der går på en ungdomsuddannelse. Forløbet er også til dig, der læser på en videregående uddannelse og har mange eksamener og skriftlige opgaver. 
Et forløb i opgaveskrivning eller præsentation er også rigtig velegnet til tosprogede elever og studerende. 
Har du læsevanskeligheder eller ordblindhed er et opgaveforløb måske lige det, du har brug for.

Uanset, hvilke udfordringer, du oplever, når du skal skrive opgave eller lave fremlæggelser, så er du meget velkommen i Studieværkstedet. 

Ring eller skriv, så vi kan finde den form, der passer netop dig!